Implantattandproteser

Hvis du ønsker en tandprotese, der sidder fast, kan en implantatprotese være løsningen. En implantatprotese kan give trygheden tilbage i hverdagen, så du kan spise og le afslappet uden at være nervøs for, at tandprotesen løsner sig.

Et implantat er en lille titaniumskrue, som indopereres i kæbeknoglen under lokalbedøvelse. Et implantat er en “kunstig tandrod”, hvorpå der monteres en lille kugle. Tilsvarende i tandprotesen sættes en lille lås, som klikker tandprotesen fast på gummen.
 

Tryklåsprotese eller Hybridprotese
Har man mistet alle sine tænder og kæberne er i en sådan tilstand, at det er svært at fastholde en protese, kan der indsættes et eller flere implantater i kæben. Et implantat er en ”kunstig rod”, hvorpå der monteres en tryklås. Tilsvarende i protesen sættes en trykknap, så protesen ”knappes” fast til gummen.    
Resultatet af denne behandling får mange mennesker til at udtrykke det sådan, at ”det er som at få sine egne tænder tilbage” da man får en fastsiddende protese, som tillader patienten at tale og tygge fuldstændig som med sine egne tænder.

 

 

 
Ganeløs overmunds protese
Indsættes der tryklåsproteser i overmunden, er det muligt at fjerne ganen på protesen, så denne ikke skal “suges” fast på slimhinden som ved en almindelig protese, idet protesen sidder fast med tryklåsene på implantaterne.