Image
Problemer med tandproteser

Problemer med tandproteser

Tryksår og smerte fra ældre tandproteser skyldes ofte, at tandprotesen er nedslidt, og pasformen er dårlig, eller at biddet ikke længere passer. Årsagen til disse gener kan sjældent slibes væk, hvorfor tandprotesen må tilpasses ved at lave nyt aftryk i tandprotesen (rebasering), eller ved at lave en ny tandprotese.

Rebasering af tandprotesen vil sige, at tandprotesen udfyldes med en ny fastblivende bund.

Gummer er levende væv og kan og vil forandre sig gennem hele livet. I forbindelse med vægttab og længere tids sygdom kan der også opstå svind i gummen og kæbeknoglen. Når gummen eller kæbeknoglen svinder, bliver den lavere eller mindre, og pasformen vil dermed blive forringet. Derved kan der opstå problemer ved både tygning og tale. Hvis tandprotesen ikke har nedslidte protesetænder eller har for lavt bid, og den stadig opfylder de kosmetiske krav, hjælper det at få lavet en rebasering af den eksisterende tandprotese. Vores klinik laver denne behandling samme dag.

En nedslidt protese vil som regel have et lavt bid. Som giver et træt, ældet og trist udseende. Dette skyldes oftest nedslidte tandprotesetænder og svind i gummen eller kæbeknoglen.

Dårlig tyggefunktion kan skyldes nedslidte tandprotesetænder eller et dårligt bid, hvilket kan give hovedpine, muskelsmerter, blister, ligesom mundvandet kan løbe og give sår i mundvigen.

Ofte kan problemerne løses med en justering af tandprotesen.

HUSK! at få et eftersyn af din tandprotese 1 gang om året, hvor din tandprotese kontrolleres, renses og oppoleres, og hvor også dine mundforhold og slimhinder undersøges.

Er du patient på klinikken, vil du automatisk få tilbudt 1 årligt eftersyn.